Защо се "обезглавяват" дърветата в Бургас?

Защо се

Бургазлии недоволстват от масовото изсичане и подрязване на зеленината,  а мотивите на община Бургас остават неясни

Бургазлии масово подават сигнали във връзка с изсичането и подрязването на дърветата в различни части на града. Това съобщи общинският съветник Георги Дракалиев, който препраща въпросите на недоволните граждани към общинската администрация.

Сигнали се подават от различни краища на града, вкл. ЦГЧ и ж. к. "Лазур", "Бр. Миладинови", „Възраждане" и др. 

"Причините са, от една страна привързаността на много хора към градското озеленяване и желанието им то да бъде опазено, а от друга - липсата на информираност, относно мотивите на Общината и изпълнителите, на които е възложена работата. Стигало се е понякога и до разправии между работници и ядосани наши съграждани." пише Дракалиев в писмото си в Общински съвет - Бургас.

От администрацията ще трябва да отговарят на два въпроса. Първият е на какъв принцип се решава в кои райони и кои точно стари дървета да бъдат премахнати, а вторият ​как би могла администрацията да подобри комуникацията със заинтересованите от тази тематика, за да не се стига до недоволство сред бургазлии и оплаквания?

От e-Burgas.com зададохме подобни въпроси към ОП "Озеленяване" преди няколко месеца, когато короните на дърветата в града масово се изсичаха. Тогава обаче въпросите ни останаха без отговор. Според някои арбористи (специалисти в поддръжка на дърветата в градска среда)  "обезглавяването" на короната на дърветата буквално ги убива.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Защо се

TikTock

Светът
Защо се

Африка