Юрий Василев, който ограби таксиджия в Комлука застава пред съда

Юрий Василев, който ограби таксиджия в Комлука застава пред съда - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура – Бургас  предаде на съд Юрий Василев, обвинен за това, че през февруари кв. „Победа“, заплашил и отнел от таксиметров шофьор 134 лв.

Пострадалият шофьори Диян Костов бил на работа, като управлявал лек автомобил, когато на 16 февруари, около 18.30ч. бил изпратен от дежурния диспечер на заявка от Василев на бургаския бул.“Мария Луиза“.

Подсъдимият държал в ръце чувал, пълен с части от алуминий и кабели, който оставил в багажника на таксиметровия автомобил. Той седнал на предната седалка до шофьора, като казал на шофьора да го закара до бензиностанция „Шел“, в кв.“Победа“.

След като влезли в квартала, Василев променил решението си,  като започнал да указва на Костов накъде да кара, насочвайки го навътре в квартала. В даден момент, Костов отказал да продължи по направлявания от обвиняемия маршрут, тъй като улиците били много разбити.След като Костов окончателно спрял автомобила в една от пресечките на кв.“Победа“, Василев се обърнал към него и му казал, че ако не му даде парите си, ще извади ножа и ще го намушка. Костов се изплашил много от отправената му заплаха. Противно на волята си, незабавно дал на обвиняемия всичките си пари - сумата от 134 лева. След като взел парите, подсъдимият слязъл от автомобила, а пострадалият незабавно потеглил.

Василев е осъждан на два пъти за кражба. Последното му наказание „лишаване от свобода“  е било изтърпяно 02.09.2015г.

Окръжен съд –Бургас е насрочил съдебното заседание  за 18.05.2016г.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Юрий Василев, който ограби таксиджия в Комлука застава пред съда - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Юрий Василев, който ограби таксиджия в Комлука застава пред съда - E-Burgas.com

Африка