Вижте вълшебството на младия бургаски фокусник Йордан Янев - Зайн (Видео)

Бургазлията Йордан Янев /Зайн/ днес работи в Макао, Китай, като илюзионист. Всичките му усилия са насочени в това да популяризира Бургас и страната, а най-голямата му мечта е да се телепортира на живо.

Съсредоточете се добре, виждате 12 снимки на емблематични обекти от цялата страна. Намислете си число между 5 и 15, пребройте го по посока на часовниковата стрелка, като спазвате указанията. Сега сте на избраната от вас забележителност. Помните числото си, нали? Повторете броенето обратно на часовниковата стрелка - стигнахте до друго познато място. За финал - пребройте до четири / посоката изберете сами/ Къде сте? Мястотото е обичаният Мост на Бургас, а това е пилотният клип на най-новия проект на бургазлията Йордан Янев /Зайн/. Целта е чрез поредица видеоклипове хора от различни възрасти да се докоснат до илюзионното изкуство, по-бързо, по-лесно, директно от компютрите и телефоните си, като същевременно се забавляват.

25-годишният Йордан има дарбата да чете мисли, да внушава мисли, да хипнотизира. Той може да издигне човек във въздуха, да реже глави, а после да ги връща обратно. Ваденето на гълъб от ръкава на палтото му за него е детска игра, защото се запознава с магията още на 6 години. Училища за фокусници няма и той се учи сам. Ходи по представления в цяла Европа, запознава се с наши и чужди учители. Към днешна дата Йордан Янев има стотици участия в страната и чужбина. Заема централна роля в спектакъла "Царицата на магията" на сцената на НДК, където се събират най-добрите илюзионисти на България. От началото на октомври е с местожителство Макао, Китай.

 "Общността на фокусниците в България наброява около 250 души, но много малка част от тях се занимават професионално с това. Жените са не повече от 10. Всички си помагаме, а конкуренцията е от джентълменски характе " - споделя Зайн.

Бургазлията не се страхува да експериментира, да поема риск, а на представленията му публиката е на сцената заедно с него, което му носи не само аплодисменти, но и комплиментите на самия Астор.    

Коментари