Вижте кой спечели ученическото състезание "Аз и народните будители" в Айтос /снимки/

Вижте кой спечели ученическото състезание

Финален кръг от състезанието "Народните будители и аз" се проведе в Айтос. Надпреварата беше организирана за втора поредна година от Ротари клуб в града, с подкрепата на Община Айтос и Обществен дарителски фонд Пиргос -Бургас. Участниците, които се съревноваваха са финалисти от три училища - VIII Б клас от СУ"Христо Ботев" и VIII А клас в СУ "Никола Йонков Вапцаров" в град Айтос и VI А клас в СУ "Елин Пелин" в Руен.

"Основната цел на проекта "Народните будители и аз" е да представи на младите хора имената и дейността на българските възрожденци и на великите българи, които са оставили своят отпечатък в създаването и израстването на авторитета на България. Както и да предостави полезна творческа изява на младежите, които работейки в екип, да извършат издирвателска и събирателска дейност и да покажат своите знания пред позната и непозната аудитория", заяви при официалното откриване на сървенованието президентът на Ротари клуб Айтос Стоян Стоянов.

Той обясни, че идеята на проекта е колективната работа-т.е. всеки един клас, който участва, да осъществи задачите си екипно.

"В състезанието е нужно еднакво да се подготвят и да вземат участие всички ученици от даден клас. Т.е. да няма някои, които са по-четящи и по-ученолюбиви. Така че да не се разграничават членовете на колективите. Било по начин на учене, било по начин на подготовка. А по-скоро онези, които имат изградени по-стойностни начини на подготовка, да помогнат на останалите. За да могат и те да са пълноценни в участието си", каза още Стоян Стоянов.

Изборът на първенец беше оспорван. Първи в надпреварата се класираха учениците от СУ"Христо Ботев", Айтос. Те спечелиха голямата награда- екскурзия в страната и посещение на интересни културно-исторически обекти. На второ масто, със съвсем малка разлика в постигнатите резултати, се наредиха състезателите от СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Айтос. Третото място достойно заеха децата от СУ "Елин Пелин" в Руен.

Журито в състав Денка Георгиева, председател, директор на Държавен архив Бургас, Атанас Атанасов, историк и Христо Панайотов - директор на Обществен дарителски фонд Пиргос -Бургас, даде отлични отзиви за представянето на участниците и оцени високо тяхната подготовка.

Текст и снимки: Татяна БАЙКУШЕВА

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини

Светът
Вижте кой спечели ученическото състезание

TikTock

Светът
Вижте кой спечели ученическото състезание

Африка