В "Изгрев" скочиха срещу дворче на баба, гледала си лук и чесън между блоковете

В

Мястото повече приличало на сметище с натурии, възрастната жена варила зимнина на открито

Живущите в  блоковете 20, 21, и 22, в к-с "Изгрев" искат да бъде премахнато неугледно дворно място в междублокото пространство. Те са входирали писмо в Общински съвет - Бургас и дори Министерството на регионалното развитие, в което обосновават мотивите си.

В пространството между блоковете 20 и 21 имало малко дворче, собственост на 75-годишната Желязка Иванова, която живее в блок 20. Мястото е неугледно и прилича повече на сметище, оплакват се жителите на "Изгрев". 

"Оградено е с ръждива мрежа и изкривени бетонни колове. Вътре има от няколко десетилетия камари от натрупани камъни, тухли и отпадъци с височина около 1,5 м,неугледни по- големи и по-малки барачки, треви, саморасли дървета, дърва за огрев и др. Изобщо визията от мястото не е за междублоковото пространство. Единствената полезна площ ,която собственичката ползва е за 4-5 малки лехички - лук ,чесън ,маруля, чубрица и някои цветя-общо около 15-20 кв.м.Струва ли се да съществува тази грозна гледка,която съпътствува живота ни повече от 40 години?" питат хората от блока. 

В същото време Желязка непрекъснато изхвърляла треви и клони до контейнерите за смет, а за да  полива градинката използува високо волтов кабел от апартамента си,който захранва помпа за поливане.Кабелът минавал през тротоарите на междублоковото пространство и за да не се вижда ,покрива го със сухи треви .От там минават стотици деца,младежи ,възрастни хора. По тъмно пък палила огън, за да прави зимнина. 

Според подписалите се в писмото в квартала всички били недоволни от Желязка, но се страхували от нея заради нейните скандали, клетви и закани. Страх от нея имали и общинските служители. 

Собствениците на апартаменти напомнят, че според ЗУТ междублоковите пространства са основно зелени площи и са общинска собственост. Това дворно място също трябва да е общинска собственост, защото след отчуждаването му са получени 2 апартамента за него в 20-ти блок. Те предлагат на негово място да се офори площадка за деца и отдих. Наблизо няма детски кът и децата се трупат да играят пред входовете.

Коментари

Още от последните новини

Светът
В

TikTock

Светът
В

Африка