Туроператор лъже в съда, прикрива гаф с пострадало дете

Туроператор лъже в съда, прикрива гаф с пострадало дете - E-Burgas.com
[caption id="attachment_96833" align="alignnone" width="620"]IMG_5748-1024x768 Бащата на пострадалото дете показва на колко места е счупена ръката на сина му[/caption]

В края на месец януари тази година ви разказахме за фрапиращ случай на безотговорност от страна на туристическа фирма ШансТур - Царево по време на ученическа екскурзия. Тогава сигнал до е-Бургас подадоха родителите на пострадало по време на лагера дете.

12-годишният Михаил Петров пострада тежко, падайки по време на лятна екскурзия в Пампорово. Детето чупи ръката на две места. Всички опити на педагогическия състав по време на инцидента да се свържат с медицинското лице, ангажирано от фирмата туроператор, са неуспешни. Преподавателите са категорични, че такова в нощта на инцидента в хотела е нямало. Нещо повече свидетели твърдят, че то си е тръгнало ден по-рано.

Пред съда от туристическата агенция до последно държаха на версията, че медик е имало и той си е тръгнал половин час преди автобуса с ученици да тръгне обратно към Бургас.

Версията им обаче не само, че не мина в съда, но и фирмата бе уличена в лъжа. От ШансТур представиха подправена документация, в която се посочва медицинско лице с имена различни от тези в училищната декларация, която първоначално фирмата представя пред училищните власти и която е задължителна при организирането на ученическа екскурзия. В показанията си пред съда сериозно се оплете и един от служителите на ШансТур, призован като свидетел. Очевидно подкования аниматор изпя като песен думичките, които бе наизустил, но се провали по време на кръстосания разпит.

Родителите на пострадалото дете Ивайло и Мария Петрови са завели иск за 15 хил. лв. срещу фирмата туроператор. Подчертават, че парите са без значение, целта им е да се подхожда с по-голямо внимание и отговорност и най-вече законите да бъдат спазвани. „Нямаше да пусна детето си на екскурзия ако не беше осигурено медицинско лице. В крайна сметка става дума за деца, всичко се случва“, допълва бащата на детето.

Решението си по делото Районен съд-Бургас трябва да произнесе до месец.

 

 

 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Туроператор лъже в съда, прикрива гаф с пострадало дете - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Туроператор лъже в съда, прикрива гаф с пострадало дете - E-Burgas.com

Африка