Илиян предизвикал кървавата свада в Мъглен, стрелял с електрошоков пистолет

Илиян предизвикал кървавата свада в Мъглен, стрелял с електрошоков пистолет  - E-Burgas.com

Кървавата разправия в айтоското село Мъглен е предизвикана от потърпевшия Илиян, твърдят очевидци. Разследването до този момент сочи, че мъжът е отишъл да се саморазправя. Той заедно с мочитето от видеото , което бе разпространено същия ден, отиват в селото, за да търсят служител в кравефермата.  При срещата тримата са поискали 3000 лв., които според тях той им е дължал, за това че напуснал работа. Фермерът обаче отрекал да им дължи пари,  точно обратното - той самият имал да получава заплата.

Тогава Илиян се ядосал и прострелял бившия си служител с електрошоков пистолет. В резултат на силния електрически заряд последният изпаднал в безсъзнателно състояние.

По данни на прокуратурата това се потвърждава както от показанията на свидетелите-очевидци, така и от приобщената по делото съдебно-медицинска справка.  

Виждайки това, приятелите на фермера  с дървени тояги и с брадва погват Илиян и приятелите му.  Целият инцидент е бил заснет от  камера, разположена в кравефермата като предстои да бъде направена експертиза на записа от нея. Все още не са изготвени назначените съдебно-медицински експертизи.

Предстоят и множество други действия по разследването. След провеждане на обективно и пълно такова и анализ на събраните по делото доказателства, наблюдаващият прокурор ще прецени дали е налице престъпление от общ или частен характер. Към настоящия момент по делото категорично липсват каквито и да било доказателства, които да сочат, че престъпленията са били извършени на етническа или религиозна основа.

От Районна прокуратура – Айтос призовават медии и граждани да се въздържат от коментари, които биха могли да  предизвикат подбуждане към дискриминация, насилие или  омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.  

 

 

 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Илиян предизвикал кървавата свада в Мъглен, стрелял с електрошоков пистолет  - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Илиян предизвикал кървавата свада в Мъглен, стрелял с електрошоков пистолет  - E-Burgas.com

Африка