Суперваксини ни пазят от 4 грипа през годината

Суперваксини ни пазят от 4 грипа през годината  - E-Burgas.com

Новите суперваксини, които ще ни пазят от четири грипа, струват 20 лева. Очаква се до няколко дни те да са в аптечната мрежа. Така България става една от първите държави в Европа, които ще осигурят възможност за населението да се ваксинира с новите серуми. Междувременно на пазара вече са тривалентните инжекции, чиято цена е 10 лв. те могат да се намерят в почти всяка аптека, информира Канал3.

"Инфлувак" ще ни пази от трите основни щама, които се очаква да циркулират тази година, а "Ваксигрип" ще включва и четвъртия, прогнозиран от Световната здравна организация (СЗО). През март СЗО публикува препоръчителния състав на противогрипните ваксини.

И това е интересно: Високата киселинност на кръвта води до болестив - четете тази и още полезни новини на zdrave.to За изненада на епидемиолозите за пръв път от 10 години насам щамът „Калифорния“ не влиза в прогнозите за сезон 2017-2018 г. За сметка на това обаче през зимните месеци ще ни удари неговият брат-близнак „Мичиган“. Този щам е нов, открит едва преди две години, но също така като свинския грип е A/H1N1. В момента той циркулира в Австралия, където са регистрирани 52 смъртни случая.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Суперваксини ни пазят от 4 грипа през годината  - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Суперваксини ни пазят от 4 грипа през годината  - E-Burgas.com

Африка