Рибари: Влизаме за паламуд, вадим зарган

Рибари: Влизаме за паламуд, вадим зарган - E-Burgas.com
[caption id="attachment_116453" align="aligncenter" width="640"]снимка: forum.fishing-mania.com снимка: forum.fishing-mania.com[/caption] "Влизаме за паламуд, него обаче го няма. За сметка на това пък снощи лодката ни беше пълна със зарган, който е уникална риба. Много имаше, наистина много. И най- хубавото е , че е много едър. И много вкусен, това го знаят всички."

Това сподели един от най- младите рибари на пристанището в Царево, пред сайта Strandjanews.

Друг негов колега пък разказва,че с лодката си стигнали чак до Резово.

"Във всички заливчета дотам беше пълно със зарган. Вижда се много добре, защото водата е бистра и очите на рибата светят"

Защо го няма паламудът обаче, това засега никой не може да каже. Предположенията са много, но коя точно е истината рибарите не могат да твърдят.

А иначе, толкова много зарган не е присъщо точно за това време. Появата му е характерна за малко по-късно – в началото на ноември, разказват още момчетата на пристанището. Въпреки това са доволни, защото пазар не липсва- подобните на змиорки риби се продават без проблем по осем лева за килограм.

Надяват се обаче паламудът все пак да се появи, а морето да остане спокойно, за да може този риболовен сезон да бъде успешен.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Рибари: Влизаме за паламуд, вадим зарган - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Рибари: Влизаме за паламуд, вадим зарган - E-Burgas.com

Африка