Промени в движението заради трафика по празниците

Промени в движението заради трафика по празниците - E-Burgas.com
trafik 2
На 2 март между 16:00 ч. и 20:00 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали в страната, както и по най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа. Целта е да се повиши безопасността с оглед на засиления трафик и да се увеличи пропускателната способност на пътищата. Същите ограничения ще бъдат в сила и на 6 март между 14:00 ч. и 20:00 ч. На 3 март по повод тържествата на връх Шипка се забранява транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход. Транзитният трафик ще бъде насочван към Прохода на Републиката.
В началото и в края на предстоящите почивни дни се въвежда временна организация на движението, засягащи тежкотоварния трафик, каза Денислав Пейчев от пътната агенция, предаде Дарик. "На 2 март в последния работен ден преди четирите почивни дни между 16:00 ч. и 20:00 ч. ще бъде ограничено движението на МПС-та над 12 тона по натоварените участъци. Това включва автомагистралите, част от първокласните пътища и няколко второкласни пътя, това са Видин-Ботевград, Благоевград-Кулата, Велико Търново-Шумен, Русе-Велико Търново, КППП-Калотина - Капитан Андреево, както и някои второкласни пътища", каза Пейчев. Същите ограничения ще важат и за последния почивен ден - 6 март. Тогава забраната за камиони над 12 тона ще е в сила от 14:00 до 20:00 ч. Временна организация на движението ще има и на Владая. Алтернативен маршрут на този път е магистрала "Люлин".
"За улеснение на трафика през Владая на 2 март от 12:00 до 16:30 ч. и на 3 март от 08:00 до 14:00 ч. ще има две ленти за движение в посока София-Перник. На 6 март ще бъдат организирани две ленти за движение в посока София от 10:00 до 16:00 ч.", каза още Пейчев. На 3 март ще има промени в движението и през Шипченския проход. Заради тържествата на връх Шипка, между 08:00 и 14:30 ч. се забранява транзитното преминаване на автомобили през прохода. Целият транзитен трафик ще се пренасочва към Прохода на Републиката./actualno.com
Галерия
Коментари

Още от последните новини

Светът
Промени в движението заради трафика по празниците - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Промени в движението заради трафика по празниците - E-Burgas.com

Африка