Новият дом на бургаското плуване заработи (СНИМКИ И ВИДЕО)

Новият дом на бургаското плуване заработи (СНИМКИ И ВИДЕО) - E-Burgas.com

„Имаме идеи за още нови спортни съоръжения, но да не избързваме с времето“, призна кметът Димитър Николов

Новият дом на бургаското плуване „Парк Арена“, както го нарече кметът на Бургас Димитър Николов, заработи официално преди час и вече може да радва бургаските спортисти и граждани.

Съоръжението бе официално открито днес след около година и осем месеца строителство. То е на стойност 18 милиона лева, като средствата са осигурени по програма JESSICA. Освен олимпийският басейн, който бързо може да се обособи в два по-малко за плуване и водна топка, „Парк Арена“ разполага и с тенис корт, спортно игрище с три терена, зала, зони за отдих и детска площадка.

„В една съвременна обстановка с нови технологии ще имаме възможност да покрием всички изисквания за различни международни състезания. Така че оттук нататък се надявам медалите и купите в Бургас да се увеличат, защото когато състезанията са в нашия роден град и стените помагат. Надявам се, че това ще вдъхнови много деца и млади хора да се занимават с плуване, защото това е прекрасен спорт, който развива страшно много здравето и тялото“, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Той изрази надежда, че другото голямо спортно съоръжение, което се строи в момента „Арена Бургас“, ще влезе в експлоатация в края на следващата година. В момента там се строи в стандартни темпове, като изграждането се следяло стриктно от Министерството на младежта и спорта.

„За да имаме и елитен футболен отбор в Бургас, това трябва да го пожелаят самите футболисти, ако има нов стадион то ще е благодарение на общинските съветници. Имаме идеи за още нови спортни съоръжения, но да не избързваме с времето, сега трябва да се концентрираме в допълнителна подкрепа на бургаските клубове, имаме много добри състезатели, на тях трябва да им се даде не само възможност като база, но и като мотивация и професионална подготовка, за да вдигнем нивото“, каза още Николов.

Наличната зала „Младост“ пък най-вероятно ще се обособи за тренировъчна зала, но след изграждането на „Арена Бургас“. В момента тя активно се използва за волейбол, където Нефтохимик 2010 направи требъл и очаква есенните квалификации за Шампионската лига.

Видео
Галерия
Коментари

Още от последните новини

Светът
Новият дом на бургаското плуване заработи (СНИМКИ И ВИДЕО) - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Новият дом на бургаското плуване заработи (СНИМКИ И ВИДЕО) - E-Burgas.com

Африка