Нов вид телефонна измама! Внимавайте!

Нов вид телефонна измама! Внимавайте! - E-Burgas.com

Полицията в Сливен предупреди за нов сценарий за телефонна измама. Мними служители на енергото мамят възрастни хора, че от електромера им е извършена кражба. Ако абонатът не заплати размера на откраднатото в срок, ще последва прекъсване на захранването, а повторното присъединяване ще струва 3000 лева.В капана паднала 67-годишна жена. Тя получила обаждане на стационарния телефон от мъж, който се е представил за директор на „Енергото” като е използвал името Димитър Петров. Мнимият служител е започнал да обяснява на жената, че от нейния електромера има извършена кражба ( в конкретния случай) на 40 000 киловата. Стойността на кражбата е 6000 лева. Като следва абонатът да ги заплати в противен случай ще бъде прекъснато ел.захранването на дома за срок от 6 месеца. Повторното присъединяване ще струва 3000 лева.

През това време измамникът успокоява жертвата, че не тя е откарвала тока а нейни съседи, за което е уведомена прокуратурата, но процедурата е такава и ако не иска да остане без електричество и да плаща 6000 лева, трябва да заплати 3000 лева на представител на „енергото”, който ще дойде до дома й (уж да прекъсне захранването). 

През това време жената дава всички свои лични данни, който са поискани- ЕГН, номер на лична карта, адрес. Измамникът я да напише молба до „Енергото”, за да не прекъсват електрозахранването и че е съгласна да заплати сумата от 3000 лева. 

След дълги обяснения, че ситуацията е много страшна за жената и може да доведе до последващи неприятности мнимият директор на „енергото” я убеждава да предаде исканата сума. /БЛИЦ

Коментари

Още от последните новини

Светът
Нов вид телефонна измама! Внимавайте! - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Нов вид телефонна измама! Внимавайте! - E-Burgas.com

Африка