Николов: В цяла България затварят училища, в Бургас строим нови

Николов: В цяла България затварят училища, в Бургас строим нови  - E-Burgas.com

Много общини на територията на Република България затварят и продават училища и детски градини, заради невъзможност да ги издържат.В същото Бургас строи 2 нови училища и 4 нови детски градини, само за тази година. Това каза пред журналисти кметът на община Бургас Димитър Николов при откриването на нова сграда за предучилищна и начална училищна подготовка към Основно училище “Христо Ботев” в бургаския квартал „Победа“, радио „Фокус” – Бургас.

Той поясни, че едното вече е започнало да се изгражда, а дейностите по другото ще започнат скоро. Едното училище ще е в старата сграда на Александър Георгиев Коджакафалията, а другото в кв. „Горно Езерово”.

„Подготвяме проект за следващата година. Понеже всяка една община се гордее с програмите си по образование и какво правят за неговото развитие, мога да кажа, че 95% от общините на територията на страната затварят училища и детски градини. Това е ежедневие. В община Бургас не само не ни достигат, но и нямаме нито едно училище или детска градина, които да не са санирани”, обясни кметът.

По думите му това е знак, че градът е млад. „Раждат се много деца. Само през тази година първокласниците ни са със 150 повече. Това е гаранция за просперитет на града ни”, уточни той. Николов допълни, че Бургас може би е достигнал вече първо място в страната по количество млади хора на глава от населението. Той пожела на децата и техните родители да бъдат активни, защото образованието е възможност за бъдеща реализация в живота.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Николов: В цяла България затварят училища, в Бургас строим нови  - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Николов: В цяла България затварят училища, в Бургас строим нови  - E-Burgas.com

Африка