"Нефтохимик" окупира Общински съвет: Дано сега гласът ни бъде чут!

Футболът в Бургас трябва да има дом, категорични са всички в клуба​

На мирен протест пред сградата на Общински съвет - Бургас се събраха рано тази сутрин от ПФК "Нефтохимик". След минути в местния парламент трябва да започне предпоследната за годината сесия. От клуба пък настояват гласът им да бъде чут

На протеста присъстваха служители на клуба, заедно с децата и юношите от школата, техните родители, привърженици на отбора и спортни деятели от града и региона. Децата от отбора закачаха с гривни на "Нефтохимик" на минувачите, които изразиха готовност да подкрепят каузата им. На площад "Тройката" бяха опънати трансперанти с надпис "Не убивайте футбола в Бургас" и "Нашият дом е Бургас. 

Припомняме, че феновете и ръководството на клуба от близо месец подеца инициатива, в която настояват община Бургас да купи стадион "Лазур" от Митко Събев. Поради тази причина през последната седмица ключови кръстовища в града осъмваха с протестни трансперанти. 

"Много се надяваме този път гласът ни да бъде чут, тъй като клубът ни имаше проблем с комуникацията със Спортната комисия към Общински съвет - Бургас. Не е приятно, че гледаме нашите футболисти по телевизията, тъй като те играят в Първа лига за други отбори" зaявиха от клуба на днешния протест. 

Част от протестиращите се качиха в залата на Общински съвет - Бургас, където се очаква да бъдат изслушани от съветниците. 

 

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини

Светът

TikTock

Светът

Африка