Насилниците на бургаския тираджия се изправят пред Темида

Насилниците на бургаския тираджия се изправят пред Темида - E-Burgas.com
снимка: bgnews.online

Окръжна прокуратура – Сливен  предаде на съд 32-годишният Станислав и 24-годишният Свилен. Те са подсъдими, че съучастието, че с 30-годишната Диана Куртева. 

Драмата с отвличането се разигра през есента на 2017 година. На 10 септември по обед 30-годишният мъж от комплекс "Меден рудник" сам се явил в полицията и заявил, че е бил отвлечен. Той бил с подуто и насинено от бой лице, говорел трудно и бил много изплашен.

Два дни по-рано влюбеният бургазлия тръгва за Сливен, за да гостува на Диана. Вместо в дома си обаче, фаталната жена го кани на друг адрес - на ул. "Момина сълза" в кв. "Комлука". Диана наистина го чака в къщата. Много бързо обаче тя инсценира скандал и когато "влюбените" започват да се карат, вътре нахлуват двама мъже с маски на лицата. Те завързали госта със свински опашки и облепили устата му с тиксо, за да не вика. След това се започнал жесток побой. Целта била да сплашат тираджията и да го ограбят.

Похитителите взели двете дебитни карти на тираджията и го принудили да им каже пинкодовете. Бандитите опитали да източат сметките му онлайн, но не успели, след което го преджобили и взели 200 лв. и мобилен телефон. Накрая го метнали в багажника на автомобила му с превръзка на очите и го зарязали в местност край Карандила.

На Диaна Куртева вече бе наложено и влязло в законова сила ефективно наказание от 22 месеца „лишаване от свобода“ за извършените от нея престъпни деяния.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за утре. 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Насилниците на бургаския тираджия се изправят пред Темида - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Насилниците на бургаския тираджия се изправят пред Темида - E-Burgas.com

Африка