Митничари пресякоха 100 кг контрабанден тютюн край Малко Търново

Митничари пресякоха 100 кг контрабанден тютюн край Малко Търново  - E-Burgas.com

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и митнически служители от ТД Южна морска откриха при съвместна проверка контрабандни 100 кг тютюн за наргиле в пакети и 60 бутилки с 634,5 кг хладилен газ, в лек автомобил с българска регистрация.

Колата тип микробус с марка „Мерцедес“, управлявана от български гражданин, е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново на входящо трасе от Турция за България на 10.12.2019 г. Шофьорът и неговият спътник са заявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват между стари мебели и пазарски чанти с домакински покупки в автомобила укрити 100 пакета, съдържащи по 1 кг тютюн за наргиле с марка „AL FAKHER“ във фабрични опаковки, както и 60 бутилки съдържащи общо 634,5 кг хладилен агент с етикети на два вида газ, който не отговаря на изискванията на Регламент /ЕС/ 517/2014 на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове.

Установено е, че контрабандните общо 100 кг тютюн за наргиле и 634,5 кг хладилен газ в бутилки са собственост на шофьора на автомобила - български гражданин с инициали О.И. Контрабандните стоки и автомобилът, послужил за пренасянето им, са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас.

Коментари

Още от последните новини