Китай със солидна инвестиция в Бургас, откриват Логистичен хъб на пристанището

Китай със солидна инвестиция в Бургас, откриват Логистичен хъб на пристанището - E-Burgas.com

Китай подготвя сериозна и мащабна инвестиция на Бургаското пристанище. На 29 април  в китайския град Ханджоу беше подписан тристранен Меморандум за разкриването на „Логистичния Център и 16+1 Павилион“ между Асоцияацията за насърчаване на селскостопанско сътрудничество между Китай и Страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), Птистанище Бургас ЕАД и Индрустриален парк за електронна интерет търговия. Търговският логистичен център ще бъде разположен на територията на Пристанище Бургас.

Създаването на този Център и Павилион ще спомогне за развитието на двустранните и многостранните търговски отношения между Китай и страните от ЦИЕ, ще отговори на нарасналото търсене и ще улесни бързото изграждане на многостранна платформа и търговски механизъм между страните, разкриха на специална пресконференция в сградата на пристанището днес изпълнителният директор на порта Диян Димов, председателят на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас" ЕАД Иван Капитанов, Васил Гелев, директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа и финансовият зам.-кмет на община Бургас Красимир Стойчев.

Споразумението влиза в сила при подписването и е валидно за срок от пет години. Проектът се създава чрез инвестиции и ще оперира от избрана от Китайската страна оператор, който има задължението да изгради необходимата инфраструктура за функционирането на логистичния хъб в срок от шест месеца от влизането в сила на споразуението.

Предимствата за потребителите ще бъдат бързи доставки и след продажбен сервиз: бързо получаване на поръчаните стоки, по-добро обслужване при необходимост от замяна/подмяна на продукт, навеременно обработване на клиентски запитвания и други.

За доставчиците, преимуществата ще се изразяват основно в удоволетвореността на клиентите и генериране на по-големи печалби: местни доставки с по-къс период за доставка, по-добро следпордажбено обслужване за по-голяма удовлетвореност на клиентите, както и увеличаване на портофолиото продукти за продажба.

Изпълнителният директор Диян Димов: Първият хъб е в Хамбург, вторият ще бъде в Бургас

Както знаем, търговията в Китай е изнесена на ниво държавна политика и достигането на това ниво и даването на политическата воля от страна на Китай в град Бургас да бъде Логистичният хъб за този голям дългосрочен проект, включващ много държави, е един изключителен повод за удовлетворение за свършената работа и втория павилион, който следва да бъде построен на територията на Бургаското пристанище. Надваме се в строящата се Магазия 1, която по съдържание и по характер, е първата Магазия, използвана за съхранение на стоки и движението на товари преди 115 години, наистина да бъде първият малък дом на този проект в България. Първият павилион на Китай е в Хамбург, вторият ще бъде в Бургас. В тази връзка, наистина успехът на екипа, който работи е ясен, дългосрочен и целенасочен. Идеята е от един по-малък павилион, проектът да се развие в една по-мащабна инвестиция от страна на китайския оператор. Стокооборотът между двете държави естествено изисква транспорт с другата договореност между Бургас и китайският оператир на жп превозите ще се спомогне за обвързването на един цикъл в движението на тези стоки. Впоследствие идеята за развитието на проекта е увеличаване на тази площ на китайския павилион на проекта. В експоцентъра ще бъде предвидено специално развитие в тази част с цел посрещане на бързото и екпедитивно развитие на тази търговия“.

Коментари

Още от последните новини

Светът
Китай със солидна инвестиция в Бургас, откриват Логистичен хъб на пристанището - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Китай със солидна инвестиция в Бургас, откриват Логистичен хъб на пристанището - E-Burgas.com

Африка