Ето каква е програмата за Дните на руското кино в Бургас

В продължение на три дни жителите и гостите на Бургас ще могат да гледат подбрани съвременни филми. Прожекциите са част от фестивала “Вечери на руското кино 2018” и ще се проведат от 13 до 15 август на открита сцена “Охлюва” от 21:00 часа.

Три съвременни ленти ще бъдат показани в рамките на своеобразния фестивал. Ето и програмата:

13 август /понеделник/
”След теб” - драма, 2016 г.
С участието на Сергей Безрухов, реж. Анна Матисон.

14 август /вторник/
”Викинг” - исторически, 2016 г.
Реж. Андрей Кравчук.

15 август /сряда/
”За любовта. Само за възрастни” - комедия, 2017 г.
Реж.: Павел Руминов, Наталья Меркулова, Алексей Чупов, Нигина Сайфуллаева, Евгений Шелякин, Резо Гигинеишвили.

Събитието се организира за поредна година от Община Бургас, Почетното консулство на Руската федерация в Бургас и Руския културно-информационен център в София. То е част от инициативата “Лятно кино под звездите”.

По същото време в Културен център “Морско казино” ще се състои и седмица, посветена на 100-годишнината  от рождението на последния руски император Николай II и 150-годишнината от ритуалното убийство на цялото императорско семейство.  

В рамките на събитията ще бъде организирана фотоизложба, която представя редки кадри от живота на императорското семейство и на Руската империя през периода на управление на Николай II.

Ще бъдат изнесени две лекции, посветени на събитието:

- На 13 август от 18:00 ч. в зала “Георги Баев” - “Император Николай II. Пътят на кръста”, която ще завърши с излъчването на 34-ти епизод от документалния филм “Отечествената история. Кървава жертва”.

- На 14 август от 18:00 ч. в зала “Георги Баев” ще бъде излъчен документалният филм “Оклеветеният цар”, с режисьор Сергей Алиев.

- На 16 август от 18:00 часа - “Чистотата на мислите. Чистотата на душите” - лекция, посветена на нравствения облик на императора и на всички членове на императорското семейство.

Сподели новината:

Коментари