Ето как изглежда днес известното някога заведение "Горска фея" над Слънчев бряг /снимки, видео/

Известното някога заведение "Горска фея", което се намира край пътя Слънчев бряг-Варна, днес е в окаено състояние. Ресторантчето, където шофьорите, пътуващи от Бургас към Северното Черноморие обичаха да се отбиват за кратка почивка, не само е затворено, а и тъне в разруха. Входът му е засипан с листа и парчета стъкло. 

Малкият павилион, разположен в близост до постройката, е затрупан от боклуци. Чешмата до него тече в едва забележима струйка, а каменното й корито е наслоено с тиня.

Подобно е състоянието и на близката каменна сграда, която преди се използваше като туристическа база. Тя някога е била красива, но сега се руши и е необитаема.

Мястото би могла да послужи успешно за декор при заснемането на някой страшен филм.

Усещанията на пътниците, които са се осмелили да спрат тук, не са особено приятни - несигурност и страх обземат решилите да отдъхнат. Те бързо изпушват цигара и потеглят. 

Големият асфалтов паркинг се използва от службите по поддръхка на пътищата и е превърнат в складова база на открито. Там са насипани тонове пясък, които ще послужат за обезопасяване на трасето през зимата. 

Автор Татяна БАЙКУШЕВА

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини

Светът
Ето как изглежда днес известното някога заведение

TikTock

Светът
Ето как изглежда днес известното някога заведение

Африка