Дават 200 хил. лв. за нова фасада Митницата в Бургас

Дават 200 хил. лв. за нова фасада Митницата в Бургас  - E-Burgas.com

Обществена поръчка на стойност 190 хил. лв. без ДДС са обявили от Агенция Митница за ремонт на фасадата сградата си в Бургас, която се намира на ул. "Княз Ал. Батенберб" 1. Сградата е национален паметник на културата, така че строително-монтажните дейности трябва да бъдат съобразени с това. Ремонтът се налага, заради ронеща се мазилка и лошо състояние на фасадата на сградата. В момента движението около нея е ограничено от предпазни огради. 

Фирмата изпълнител на проекта ще трябва да се заеме с отстраняване на стара люпеща се боя и почистване каменен цокъл с пясъкоструйка. Сградата разполага с общо 190 прозореца, чиито елементи трябва да бъдат реставрирани и преобядисани. Всички дървени врати пък ще бъдат лакирани, а улуците и водосточните тръби сменени.

Боядисването на гладка мазилка на сградата трябва бъде извършено с материали, които имат дълъг гаранционен срок, водоразтворима фасадна боя на база силиконова смола,самопочистващ ефект, водоотблъскваща, паропропусклива. 

Сградата на Митницата в в Бургас е построена през 1911 година по проект на арх. Вайнщайн. Застроената квадратура на двуетажната сграда е около 1800 кв/м. и около 340 кв/м вътрешен двор. При строителството и са използвани различни материали - зелен андезитен туф, гранит, бял камък, патирана ламарина и мазилка. 

 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Дават 200 хил. лв. за нова фасада Митницата в Бургас  - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Дават 200 хил. лв. за нова фасада Митницата в Бургас  - E-Burgas.com

Африка