Дъждът е мокър

Дъждът е мокър - E-Burgas.com

Като заваля дъжд, та цяла неделя! И то баш в края на юни, когато хорицата са излезли в дългочакани отпуски, за  които са резервирали някое хотелче по морето още през февруари. Горките хотелиери пък се чудят как да оправят лошото настроение на немските си туристи, които и без това са криви след отпадането от Мондиала в Русия. Изобщо много беди накуп, а в прогнозата само черни облачета и светкавички за поне още няколко дни. 

Новините също не са по-оптимистични. Циклонът Нефели не си играе дребни игрички в Гърция, а медиите показват апокалиптични снимки от Халкидики. Водата отнесла къщи и димове. В Истанбул положението също не е розово. Мегаполисът бил буквално парализиран, даже отменяли полети. По-рано през юни за наводнения чухме във Франция и Германия, както и други европейски държави. София преди около седмица остана без метро, а днес в Смолян обявиха бедствено положение. Изобщо лоша работа.

Бургас обаче е малко по-специален. Бургас винаги е малко по-специален. Бургас е най-добрият град за живеене в България, което автоматично значи, че в Бургас дъжд не трябва да вали. Тук времето трябва да бъде по поръчка, като преди това се избере с референдум. Ако все пак случайно завали, то в никакъв случай не трябва да се позволява да става мокро. Всеки различен сценарий от това означава, че някой не си е свършил работата, откраднал е парите и е измамил хората. 

В Бургас също така сме измислили наводненията. Тук всяка снимка на наводнена улица или площад заслужава Пулицър, защото световната история такъв случай не познава. Хората на запад си имат шахти, водата се отича вътре и след секунди улиците са сухи. Германецът го е измислил. А и техният дъжд не е тъп като нашия, а е сериозен западноевропейски дъжд, с който ние никога не бихме се справили. За американския да не говорим. Тук, нали, паднат две капки и хайде – наводнение! И разбира се единственото логично последствие са оставките на най-високо ниво, доживотни присъди, предсрочни избори и спешни реформи, за да станем и ние най-накрая нормален град и нормална държава

Титлата най-добър град за жвиеене в България пък трябва да бъде отнета и да бъде дадена на Перник, Пазарджик или Горна Оряховица, защото те такъв срам нe биха допуснали!

Всъщност нито дъждът, нито наводненията са приятни и никой не твърди обратното. Същото важи за земетресенията, пожарите, ураганите, снежните стихии и другите природни бедствия, с което човек все още не е измислил как да се справя напълно. Дъждът е мокър, а след него става мокро. Природа. 

 

Бонус: Ето още 20 причини, поради които Бургас не трябва да бъде най-добър град за живеене. Може да ги прочетете с гласа на Митко Павлов. 

В Бургас вали дъжд
На улицата има дупка
Хартиеното билетче стана 1,50 лв. 
Днес попаднахте в задръстване
Лампата пред входа не свети
Лампата пред входа свети твърде силно
Шефът ви е от Айтос
Баба изпусна газове в автобус на градския транспорт
В Бургас вали дъжд
Синята зона е с пари
В Морската градина няма пейки
В Морската градина има твърде много пейки
И Зелената зона е с пари
В кренвиршите слагат тоалетна хартия
Видяхте бездомна котка
Санирането е измама
Приятелката ви отиде да учи София
Приятелката ви не я приеха в София
Лятото е твърде кратко
В Бургас вали сняг


 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Дъждът е мокър - E-Burgas.com

Тръмп