Цветана Манева откри Порт Прим Арт Фест в Бургас (снимки)

Цветана Манева откри Порт Прим Арт Фест в Бургас (снимки)  - E-Burgas.com

Идеята е фестивалът да стане традиция и да влезе в културния календар на общината 

С филм за голямата ни актриса Цветана Манева бе открито снощи първото издание на Порт Прим Арт Фест в Бургас. Това е началото на 6-дневнен културен форум, събиращ на едно място разнородни интригуващи културни събития, обвързани с различни изкуства – кино, визуални изкуства, литература, театър, живопис, са Гранд Хотел и СПА Приморец и Община Бургас. 

На откриването снощи присъстваха творческият директор на Порт Прим Арт Фест Стефан Божков и авторът на документалния филм  "Парчета живот" Георги Тошев. Сред гостите бяха кметът на Бургас Димитър Николов и зам. кметът Йорданка Ананиева, които поздравиха голямата ни актриса. 

"Това за нас е едно приятелство между артисти и публика в един град, който го заслужава, тъй като той е дал много творци в различни области и затова цялата идея на фестивала той да бъде една симбиоза между най-различни изкуства. Да могат всички те да бъдат представени от художници, артисти, музиканти и режисьори." заяви художникът Стефан Божков на откриването

Програмата на Порт Прим Арт Фест продължава днес с изложба "Гладиаторски шлмемове" на  Васко Ернст Бърдаров и Лилия Колева - Бърдарова от 17:00 в Мгазия 1. В 18:30 отново ще има безплатна прожекция на филм на Георги Тошев "Кристо в Япония".

Галерия
Коментари

Още от последните новини

Светът
Цветана Манева откри Порт Прим Арт Фест в Бургас (снимки)  - E-Burgas.com

Тръмп