40 коли се нанизаха във верижна катастрофа на АМ "Тракия" (видео)

Видеото зарежда

Пострадали са 10 души, но загинали няма

Двиижението по магистрала "Тракия" в района на Ихтиман е спряно заради две верижни катастрофи във всяко едно платно на аутобана, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Образували са се километрични задръствания в посока Бургас, тъй като първоначално превозните средства в посока София са били пускани по аварийната лента.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви пред Нова телевизия, че около 40 коли са попаднали в катастрофата. По първоначална информация 10 души са пострадали, седем от които малко по-сериозно. Петима от тях вече са настанени в болница. Няма загинали. На място са изпратени 14 линейки.

В района е имало гъста мъгла точно по време на инцидента, която най-вероятно е причината за катастрофата. Маринов уточни, че е получил сигнал от свои колеги, че сметището в близост до магистралата е горяло от няколко дни и от него също е имало дим по платното.

Първоначално движението по магистралата беше ограничено, но влошените атмосферни условия са накарали пътната полиция да спрат движението по аутобана. По думите на главния секретар обстановката е сложна и платната ще останат затворени няколко часа.

"Движението в посока Бургас се отбива още при Пазарджик, за да не се образува тапа. Колите се пренасочват към Подбалканския път", каза още Младен Маринов.

От АПИ препоръчват обходния маршрут по пътят от Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно.

Коментари

Още от последните новини

Светът
40 коли се нанизаха във верижна катастрофа на  АМ

TikTock

Светът
40 коли се нанизаха във верижна катастрофа на  АМ

Африка