Поморие няма да вдига данъците през 2021

Поморие няма да вдига данъците през 2021 - E-Burgas.com

Финансовата рамка на бюджета на Община Поморие за 2021 г. е 32 956 647 лв. От тях данъчните приходи са 7 730 000 лв., неданъчните  приходи са 6  842  874  лв., взаимоотношения с централния  бюджет – 17 614 987 лв. Преходният остатък от 2020 г. е 3 068 859  лв.

„Изминалата 2020 г. не беше от най-добрите, което се отрази и на изпълнението на бюджета на общината. Но благодарение на държавната политика, на правителството и премиера, освен адекватните мерки в здравеопазването и в икономическата сфера, чрез които бяха подпомогнати граждани и бизнеса, не малка помощ получихме и ние – общините.  Тази година е завишена общата субсидия за делегираните от държавата дейности. За община Поморие тя е 17 530 987 лв. ,  което компенсира недостига от местни дейности, с които приключихме 2020 г., вследствие на пандемията. Така, в проектобюджета успяхме да насочим средства към всички останали, 16 на брой, населени места в общината, освен град Поморие.

Това показва, че всички заедно – общество, държава, централна и местна власт, обединени, можем да се справим с кризата. Предложеният бюджет е реалистичен, балансиран и е изключително важно да се знае, че тази година не се предвижда увеличение на местните данъци и такси.“ Това каза кметът на община Поморие Иван Алексиев по време на общественото обсъждане на бюджета за 2021г., което се състоя днес в сградата на Община Поморие.

Капиталовата програма на Община Поморие е в размер на  3 761 093 лв., а осигурените с европейско финансиране средствата по оперативните програми и проекти, които ще се изпълняват през 2021 г. са близо 25 млн. лева.

С постановления на Министерски съвет са осигурени 1 млн. лева за изграждане на детска градина в с. Гълъбец и 1 млн. лева за благоустрояване на 4 улици и площадно пространство в гр. Каблешково.

Заместник-кметът по бюджет и финанси Янчо Илиев подробно представи пред присъстващите на срещата всички заложени в новия бюджет параметри и източници на финансиране, сред които бяха жители на Поморие, общински съветници и председателят на Общинския съвет Адам Адамов.

След направените корекции и допълнения от жителите на общината, проектобюджетът ще бъде внесен в Общински съвет Поморие. В продължение на една седмица ще се разглежда от постоянните комисии, след което ще бъде подложен на гласуване.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие бюджет данъци
Коментари

Още от последните новини