Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци

Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци - E-Burgas.com

Българите Алекс Костадинов и Ивелина Карчева от Клуб по спортни танци „Поморие“ спечелиха сребърни медали на Световното първенство по стандартни танци за юноши старша възраст, което се проведе в България за първи път в историята на страната. Състезанието от висок ранг се състоя на 10 и 11 декември в зала „Левски – София“, като участие в него взеха двойки от Япония, САЩ, Канада, Казахстан, Франция, Италия, Германия, Полша, Литва, Латвия, Израел, Китай, Румъния, Турция, Гърция, Португалия, Северна Македония, България и други. Костадинов и Карчева стигнаха до второто място в конкуренцията на 59 танцови двойки от 33 държави, оценявани от съдии, представители на повече от 25 държави. Алекс и Ивелина защитиха позицията си от миналата година, когато на Шампионата на планетата в Тел Авив (Израел) отново взеха сребърните отличия. Двойката от Поморие бе наградена от президента на Българската национална федерация по спортни танци Виолета Янева и получи чек за 1000 лева от кмета на община Поморие Иван Алексиев.

Надпреварата бе официално открита с „Парад на знамената“, атрактивна хореография на състезатели от федерацията и със специалното участие на световните шампионки по естетическа гимнастика за жени с треньор Кристина Ташева. Паралелно се проведе и Международен турнир по стандартни и латиноамерикански танци за всички възрастови групи, в който се включиха над 500 танцьори.

Борис Борисов и Емилия Джелебова, които също са от КСТ „Поморие“, спечелиха златен медал при състезателите над 19 години при латиноамерикански танци на международния турнир. Съотборниците им Велизар Георгиев и Полина Кимова спечелиха златото при професионалистите на латина.

В категория Деца до 9 г. латина 1-во място заеха малките звездички Илия Зелямов и Алекса Мечкова. В категория Вasic ЮМВ+ЮСВ Александър Иванов и Мишел Дюлгерова грабнаха сребърните медали в латина и се класираха на 5-то място в стандартните танци. Стелиян Николов и Димая Нонева стигнаха до полуфинал в категория WDSF Youth La и се класираха на 13-то място в категория WDSF Junior 2 La. Техните съотборници Димитър Камбуров и Алана Садабаева в категория WDSF Junior 2 La заеха 23-то място, изпреварвайки половината двойки. Илиан Борисов и Венера Спасова грабнаха сребърните медали в категория WDSF Youth St. В по-горнатата възрастова категория WDSF International Open St двойката стигна до полуфинал и зае 10-то място. В WDSF Youth La Илиан и Венера се класираха на почетното 5-то място. Кристиян Тонозлиев и Милослава Стоянова се класираха на 4-то място в категория RS деца до 11 години латина.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас Влиза в сила решението за въвеждане на „синя зона“ в Поморие
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини