Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас

Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас - E-Burgas.com

Кметът Иван Алексиев проведе работна среща с д-р Франк Кванте –  генерален мениджър на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД – концесионер на Летище Бургас и Летище Варна. Поводът за срещата бе възможността за осъществяване на целогодишни пасажерски полети от и за Бургас.

„Всички ние, туристическите общини от област Бургас, оценяваме факта и виждаме усилията на Фрапорт за развитието на трафика на Летище Бургас, но за съжаление това се случва активно само в летния сезон. През зимните месеци полетите от и до Бургас са в пъти по-малко за сметка на тези на Летище Варна. А Бургас е подходящо летище  за полети почти през цялата година –  има много слънчеви дни  и аеропортът често се ползва за кацане при невъзможност това да стане на другите летища.“ Това каза кметът Алексиев по време на срещата и подчерта, че независимо от това, че летищният оператор е един и същ за двете летища, създаването на конкурентна среда ще донесе много повече ползи както за двата региона, така и конкретно за туристическите браншове и местния бизнес, а и за самия летищен оператор.

В отговор на поставените искания д-р Франк Кванте пое ангажимент в началото на следващата година да се организира нова обща среща между представители на общините и бизнеса от Южното Черноморие, на Фрапорт България и на някои от основните авиокомпании.

Свързани статии
Затварят Летище Бургас за почти месец Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие
Тагове
летище поморие иван алексиев
Коментари

Още от последните новини