Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги"

Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв.

Провелата се за първи път инициатива на Община Поморие „Коледа е, когато сме заедно“ успя да събере 8 прекрасни дръвчета, 7 от които бяха засадени в пространството зад НЧ „Светлина 1939“. Залесителната кампания продължи и днес, но този път инициатор бе Ротари клуб – Поморие.

На същото място в квартал „Свети Георги“ бяха засадени 35 широколистни растения от различни видове, сред които: албиция, шестил, дъб, американски ясен, амеланхер, явор, липа, конски кестен, карагана и бук. Дръвчетата бяха закупени със средства на местните ротарианци и бяха засадени със съдействието на Община Поморие и Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство“.

“Това е продължение на проекта „Природата и нашият град“, реализиран с дългосрочното партньорство на Община Поморие. Засадените дръвчета са подходящи за климата и условията на българското Черноморие. Призоваваме и се обръщаме към всички наши приятели, от всички поколения – да бъдем съпричастни и ангажирани към опазването на света около нас, към даденостите и красотите на града ни.”, споделиха членовете на Ротари клуб – Поморие.

В днешната инициатива активно се включиха кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Адам Адамов. Участие взе и още един гражданин, който предостави своята коледна елха – Теодор Бончев. За приповдигнатото настроение по време на залесителните дейности допринесоха малчуганите от Детска градина „Веселушко”. Заедно с директора Стилиян Вражев, госпожа Петкова и госпожа Янкова децата спомогнаха за по-доброто захващане на растенията – първо смело захванаха лопатите, а после утъпкаха почвата с малките си крачета.

„Щастлив съм, че днес тук виждам и дечица, доведени от своите родители и преподаватели. Мисля, че това е правилният път, по който да дадем личен пример и да научим най-малките на грижа и любов към природата и родното място. Предстоят и още дейности по облагородяването на парка в квартал „Свети Георги”, но вярвам, че това ще се превърне в един прекрасен кът за отдих и разходки.”, каза кметът Иван Алексиев.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас Влиза в сила решението за въвеждане на „синя зона“ в Поморие
Тагове
поморие дръвчета
Коментари

Още от последните новини