Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца

Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца - E-Burgas.com

Общински съвет Поморие да одобри лимити за капиталови разходи за първото тримесечие на 2023 г. е предложението на кмета Иван Алексиев чрез внесената докладна записка. Част от капиталовата програма включва разширение на ул. „Европа“ и обособяване на места за паркиране в района на „Софарма“.

„За втора поредна година сме в условията на неприет и необнародван до края на предходната година Закон за държавния бюджет на Република България. Удължаването на действието на закона за 2022 г., не дава яснота на общините по редица разчети за разходи и субсидии, които Общината извършва по решение на Общински съвет, сред които  например е Програмата за капиталови разходи.“ Това каза кметът Иван Алексиев и уточни, че въпреки ограниченията, наложени от т.нар. удължителен закон за бюджета и невъзможността за изготвяне на проектобюджет за цялата 2023 г., предлага на Общински съвет Поморие да одобри разходи за първото тримесечие на годината.

„При функционирането на една община са неизбежни разходите за основни ремонти, благоустрояване, субсидиране на читалища и спортни клубове, за финансиране  провеждането на мероприятия от културния и спортния календар и други.“, допълни кметът Алексиев, поради което пред общинските съветници е представен пълен разчет на целевите средства за срока на действие на закона за удължаване действието на ЗДБРБ за 2022 г.

Гласуването на докладната предстои на следващата редовна сесия на Общинския съвет.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас Влиза в сила решението за въвеждане на „синя зона“ в Поморие
Тагове
поморие паркинг
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца - E-Burgas.com

Регата 24 Май