Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас

Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас - E-Burgas.com

13 български плажа са признати за най-чисти и най-безопасни по време на COVID пандемията, пише в. Монитор. Плажът на Златни Пясъци, Слънчев ден, Свети влас, Поморие –изток, Дюни, Дюни-юг и Аркутино са сред българските плажове, които са отличени със знака за качество "Син флаг".

"Син флаг" е международна програма, която обследва крайбрежни дестинации по цял свят по различни показатели - качество на водата, съоръженията, безопасност, екологичност и добро управление.

Тази година в списъка влизат още трите плажа на Слънчев бряг – северен, централен, юг, Несебър – юг и Созопол – Централен и Харманите. От програмата "Син флаг" тази година са отпаднали плажовете на Албена и Бялата Лагуна, както и дългогодишните участници – Елените и Оазис.

Особено внимание сега се обръща на въздействието на COVID пандемията, която неизменно оказва влияние върху функционирането на всички бизнеси, туризмът е особено засегнат. На плажовете със "Син флаг" се прилагат специални мерки срещу разпространението на вируса, наред с всички други, наложени от критериите на програмата, посочват от Българското движение "Син флаг".

 

Свързани статии
За първи път плувен маратон в Поморие Община Созопол дава 500 лв. за идеен проект за паметник на Левски Disney и Netflix ще снимат по Черноморието Прокуратурата откри нарушения в границите на плажовете в Лозенец Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в Поморие Чудотворна икона идва в Поморие Заловиха джебчиите вилнеещи по плажовете в Приморско Бъдещ ландшафтен архитект стана Мис Созопол 2021 (Снимки) Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци Румен Радев в Созопол: България няма време за пилеене, за да организира избори след избори
Тагове
плажове син флаг поморие аркутино дюни хармани созопол
Коментари

Още от последните новини