Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас

Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас - E-Burgas.com

13 български плажа са признати за най-чисти и най-безопасни по време на COVID пандемията, пише в. Монитор. Плажът на Златни Пясъци, Слънчев ден, Свети влас, Поморие –изток, Дюни, Дюни-юг и Аркутино са сред българските плажове, които са отличени със знака за качество "Син флаг".

"Син флаг" е международна програма, която обследва крайбрежни дестинации по цял свят по различни показатели - качество на водата, съоръженията, безопасност, екологичност и добро управление.

Тази година в списъка влизат още трите плажа на Слънчев бряг – северен, централен, юг, Несебър – юг и Созопол – Централен и Харманите. От програмата "Син флаг" тази година са отпаднали плажовете на Албена и Бялата Лагуна, както и дългогодишните участници – Елените и Оазис.

Особено внимание сега се обръща на въздействието на COVID пандемията, която неизменно оказва влияние върху функционирането на всички бизнеси, туризмът е особено засегнат. На плажовете със "Син флаг" се прилагат специални мерки срещу разпространението на вируса, наред с всички други, наложени от критериите на програмата, посочват от Българското движение "Син флаг".

 

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги"
Тагове
плажове син флаг поморие аркутино дюни хармани созопол
Коментари

Още от последните новини