Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас

Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас - E-Burgas.com

13 български плажа са признати за най-чисти и най-безопасни по време на COVID пандемията, пише в. Монитор. Плажът на Златни Пясъци, Слънчев ден, Свети влас, Поморие –изток, Дюни, Дюни-юг и Аркутино са сред българските плажове, които са отличени със знака за качество "Син флаг".

"Син флаг" е международна програма, която обследва крайбрежни дестинации по цял свят по различни показатели - качество на водата, съоръженията, безопасност, екологичност и добро управление.

Тази година в списъка влизат още трите плажа на Слънчев бряг – северен, централен, юг, Несебър – юг и Созопол – Централен и Харманите. От програмата "Син флаг" тази година са отпаднали плажовете на Албена и Бялата Лагуна, както и дългогодишните участници – Елените и Оазис.

Особено внимание сега се обръща на въздействието на COVID пандемията, която неизменно оказва влияние върху функционирането на всички бизнеси, туризмът е особено засегнат. На плажовете със "Син флаг" се прилагат специални мерки срещу разпространението на вируса, наред с всички други, наложени от критериите на програмата, посочват от Българското движение "Син флаг".

 

Свързани статии
Номинираха Тихомир Янакиев за кмет на годната заради технически иновации в Созопол Отварят триажен кабинет за пациенти със съмнение за ковид в Поморие Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки) Морски общини започват акция по събиране на стари електроуреди Експонираха нови скулптури до старата църква в Поморие (Снимки) Ето какви промени предложиха за Стария град в Созопол Граждани и бизнесмени от Поморие ще се включат с предложения за новия проектобюджет В Созопол презентират архитектурния облик на Стария град Окошариха украинец в Поморие заради контрабандни цигари Пожарна-кемпер заседна на дюните край Шофьорския плаж
Тагове
плажове син флаг поморие аркутино дюни хармани созопол
Коментари

Още от последните новини