В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки)

В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) - E-Burgas.com

Служители на Община Созопол извършиха почистване на гробищния парк в града от натрупаните около оградата боклуци. Подобно основно почистване не е правено през последните години и подобна акция бе крайно необходима.

„Поехме инициатива за почистване, за да бъдат премахнати натрупаните там отпадъци, изсъхнали клони и да се изсече излишната храстова растителност. Успяхме да изчистим голяма част отпадъци, която основно бе неправомерно изхвърляна в съседния имот. Предстои да бъде възстановена и оградата.“, коментира директор дирекция УСТСД.

Созопол апелира към гражданите да изхвърлят отпадъците на регламентираните за целта места, особено такива от стъкло, тъй като са пожароопасни, и напомня, че изхвърляне на хранителни и други отпадъци, пръст, цветя, треви, венци и други върху съседни гробове, алеи, както и извън определените за целта места е забранено съгласно чл. 45 от Наредба за управлението и вътрешния ред в гробищните паркове.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик Отбелязваме Архангелова задушница В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол гробища
Коментари

Още от последните новини