Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района

Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района - E-Burgas.com

Изкопът край дюните между Несебър и Равда е незаконен. Това каза в ефира на БНТ директора на екоинспекцията в Бургас Павел Маринов. Изкопът е направен от Държавно ловно стопанство Несебър.

През уикенда бяха подадени сигнали, че тежка техника е унищожила част от защитените природни образувания. Местността е защитена от два закона и там са недопустими такива действия.

"Не трябва да се правят изкопи, ровове, забранено е, това е нарушение, пясъкът е част от дюните. Целта е била защитен механизъм да се прекрати достъпът на атевета и моторни превозни средства в района на дюните, но това не отговаря на предписанията", заяви в "Денят започва" Павел Маринов, директор на РИОСВ-Бургас.

Подчерта, че всичко трябва да бъде възстановено по най-бързия начин в максимална степен, като ще бъдат наложени и административни мерки.

Свързани статии
Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец Изграждат модерен скейт парк в Несебър и екопътека в местността Плазовец
Тагове
дюни несебър
Коментари

Още от последните новини