Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър

Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър - E-Burgas.com

Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи концесионера Кирил Спасов. Той е подал незабавно сигнал до Министерство на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също Областна управа и Община Несебър.

Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер. По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по протежение над 300 метра. Част от пясъка изровен от ивицата е затрупал дюните.

Посегателството е установено в късния следобед в петък от концесионера. 

"Случайно минавах в около 16.30 ч. край плажа и забелязах, че ивицата е разорана. Веднага се обадих на спешния телефон 112, подадох сигнал и до всички останали компетентни органи. По случая вече се води разследване, разпитват се свидетели. Несебър е малък град и смятам, че има свидетели, които са видели извършителите. Убеден съм, че е въпрос на дни разследващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и защитените дюни. Нямам представа кой и защо е извършил това посегателство, но съм сигурен, че скоро ще се установи", коментира Кирил Спасов.  

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец Изграждат модерен скейт парк в Несебър и екопътека в местността Плазовец
Тагове
дюни несебър строеж
Коментари

Още от последните новини