В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища

В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища - E-Burgas.com

За съжаление посрещаме новата седмица с поредното изхвърляне на отпадъци на нерегламентирано за целта място. Това съобщават от община Созопол с призив към своите съграждани.

"Наша обща отговорност е да запазим природата и да подобряваме средата си на живот. Жалко е, че докато едни наши съграждани се грижат за това включвайки се в инициативи като „Ние сме Созопол”, „Чистата Коледа” и др. или просто поддържайки пространствата около домовете си, други си позволяват подобни посегателства върху природата и върху нас – хората, които искат да живеят в чисто населено място", казват от администрацията.

Тази снимка е от днес сутринта в град Созопол, миналата седмица са получени подобни от покрайнините на селата Росен и Зидарово. Общинска администрация често констатира подобни нарушения, но трудно бива установен извършител.

Призовават се жителите да сигнализират на дежурните телефони на Община Созопол, ако станат очевидци на подобно нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.

По този начин може да бъдат установени по-лесно нарушителите и да им бъде наложена парична санкция и глоба спрямо нормативните актове.
Телефоните, на които можете да подавате денонощно сигнали са:

0550 2 23 18 и 0884 311 640.

Сигнали за нарушители може да подавате и в Кметствата по населени места.

Свързани статии
Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол боклуци сметище
Коментари

Още от последните новини