Бум от проверки за спазване на ковид мерките в страната

Бум от проверки за спазване на ковид мерките в страната - E-Burgas.com

За периода от 16 до 22 август на територията на областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Ловеч, Монтана, Разград, София област и Стара Загора са извършени общо 3 389 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в обществени обекти, като:

В София област са проверени общо 821 обекта. 31 от извършените проверки са проведени съвместно между регионалната здравна инспекция и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи (ОД МВР) и Българската агенция по безопасност на храните (ОДБХ). Проверени са общо 197 заведения за обществено хранене, 350 търговски обекти, 10 нощни заведения, 202 обекти с обществено предназначение и 93 други обекти (бензиностанции). В резултат на извършените проверки са издадени 9 предписания и 3 акта за установени административни нарушения.

За същия период в област Благоевград са извършени общо 383 проверки. От тях 67 - съвместни между РЗИ, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са 132 заведения за обществено хранене, 134 търговски обекти, 10 нощни заведения, 131 обекти с обществено предназначение, 43 други обекти (бензиностанции). Издадено е едно предписание и са съставени два акта за установени административни нарушения.

На територията на област Велико Търново са извършени общо 564 проверки, 119 от които - съвместни. Проверени са 134 обекти с обществено предназначение, в това число места за настаняване, открити плувни басейни, ученически лагери, игрални зали, фризьорски салони и др. Направени са 68 проверки в заведения за обществено хранене; 297 - в търговски обекти (магазини за промишлени и хранителни стоки, търговски центрове и др.); 4 - в нощни заведения; 42 - в бензиностанции и други обекти; 19 в други обекти (аптеки и дрогерии, лечебни заведения и др.)

В резултат на извършените проверки са издадени общо 72 предписания за отстраняване на допуснати нарушения, от които 43 на търговски обекти, 1 - на обект с обществено предназначение, 24 - в други обекти (бензиностанции), 4 - в лечебни заведения. Съставен е и 1 акт за установяване на административно нарушение в търговски обект - магазин за хранителни стоки.

За посочения период в област Видин са извършени общо 120 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, като 28 от тях са направени съвместно между РЗИ, МВР и БАБХ. Общо 30 са проверените заведения за обществено хранене, 68 са търговските обекти, 39 - обектите с обществено предназначение, 5 другите обекти (бензиностанции) и 6 други обекти.

В област Ловеч са извършени общо 207 проверки, една от които съвместна между РЗИ, МВР и БАБХ. Проверени са 98 заведения за обществено хранене, 40 търговски обекти, 3 нощни заведения, 45 обекти с обществено предназначение и 22 други обекти (бензиностанции).

На територията на област Монтана са извършени общо 325 проверки, от които 29 - съвместни между РЗИ, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са 66 заведения за обществено хранене, 253 търговски обекти, 5 нощни заведения, 23 обекти с обществено предназначение, 7 други обекти (бензиностанции).

Общо 458 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени в област Пазарджик, 29 от които съвместни между РЗИ, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са 101 заведения за обществено хранене, 222 търговски обекти, 15 нощни заведения, 47 обекти с обществено предназначение, 73 други обекти (бензиностанции). Вследствие на проверките са издадени 75 предписания.

На територията на област Разград са извършени общо 334 проверки. От тях 66 са проведени съвместно между РЗИ-Разград, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са 26 заведения за обществено хранене, 246 търговски обекти, 5 нощни заведения, 60 обекти с обществено предназначение, 27 други обекти (бензиностанции) и 36 други обекти. Издадени са 2 предписания и са съставени 16 акта за установено административно нарушение.

На територията на област Стара Загора за спазване на противоепидемичните мерки са извършени общо 177 проверки, 8 от които съвместни между РЗИ-Стара Загора, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са общо 44 заведения за обществено хранене, 102 търговски обекти, 32 обекти с обществено предназначение и 2 други обекти (бензиностанции). Издадени са 6 предписания, 3 от които на заведения за обществено хранене и 3 на търговски обекти./ cross.bg

Свързани статии
Отново протест пред парламента И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Няма да въвеждат допълнителни ковид мерки в Бургаско Дъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица Бургас вече е червената зона, доц. Кунчев идва заради мерките Ето какви са новите мерки, които влизат в сила от днес Мария Нейкова издаде заповед за стриктно спазване на мерките Стойчо Кацаров: Новите мерки може да са от следващата седмица Мария Нейкова настоява за по-стриктно спазване на мерките в Бургаско
Тагове
проверки мерки
Коментари

Още от последните новини