Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки)

Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) - E-Burgas.com

След извършена рутинна проверка и наблюдение в близост до  Поморийско езеро, на канала свързващ езерото с водите на Черно море, служители от сектор "РК-Бургас" установиха укрита пластмасова касетка с хрилни мрежи с дължина 100 м. В хода на наблюдението бяха установени и два уреда тип "винтер" с дължина 1,5 метра.

Междувременно при извършена друга планирана проверка и наблюдение по бреговете и във водите на язовир Цонево, екип от служители на сектор "РК-Варна" установиха и извадиха от работно положение 100 метра хрилни мрежи. Уловената риба в тях от вида сребриста каракуда и червеноперка е освободена и върната незабавно във водата. Проверките продължват.

Галерия
Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания БАБХ засили проверките дни преди Никулден Граничари от Бургаско са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика с мигранти
Тагове
ИАРА проверки
Коментари

Още от последните новини