Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден

Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден - E-Burgas.com

Проверки на 1084 търговски обекти за риба и рибни продукти на територията на цялата страна са извършени от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в навечерието на празника Никулден, в периода от 20.11 до 7.12.2022 г. От тях 331 са съвместните проверки с инспектори от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Съставени са общо 19 акта за установяване на админситративни нарушения (АУАН). 

Данните бяха обобщени по време на работна среща в централата на ИАРА в Бургас. Участие в нея взеха изпълнителният директор на ИАРА доц. Ваня Стаматова, представители на агенцията, представители на ОДБХ – гр. Бургас, ОДБХ – гр. Варна, ОДБХ – гр. Добрич, както и представител на централното управление на БАБХ. 

„За пореден път показахме, че с колегите от БАБХ имаме отлична координация и умения за работа в екип. Засилените проверки около Никулден и резултатите от тях са доказателство за това. Надявам се подобни работни срещи да се превърнат в добра традиция", коментира доц. Стаматова. 

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания БАБХ засили проверките дни преди Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Граничари от Бургаско са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика с мигранти
Тагове
иара проверки
Коментари

Още от последните новини