Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион

Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион - E-Burgas.com

Мерки за противодействие на нарастващата престъпност, набелязаха ръководствата на Прокуратурата, МВР, ГДБОП и ДАНС в бургаски регион

Конкретни мерки за противодействие на нарастващата престъпност, набелязаха ръководствата на Прокуратурата, МВР, ГДБОП и ДАНС в бургаски регион. Те бяха съгласувани по време на регионално съвещание, проведено по инициатива на прокурор Любомир Петров – административен ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас.

В срещата участваха и прокурорите Валентина Маджарова – зам.- административен ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас, Георги Чинев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Мария Маркова – административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас, както и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР – Бургас, комисар Ради Пенев – началник отдел „Югоизточен“ на ГДБОП и Златомир Канев – началник отдел на ТДНС – Бургас.

По време на дискусията бе поставен акцент върху съвместната работа  по досъдебни производства, свързани с престъпления на ОПГ, корупционни престъпления, корупционни практики на длъжностни лица от различни администрации, злоупотреби с европейски средства, разпространение на наркотици.

Конкретни мерки бяха съгласувани по съвместната работа на институциите по разследване и разкриване на престъпления срещу собствеността на гражданите и противозаконното подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната, по които се наблюдава съществен ръст през изминалите месеци.

Прокурор Любомир Петров обърна внимание за работата по превенция на престъпленията срещу непълнолетни и малолетни лица, с оглед нарастващата агресия по отношение на подрастващите в национален мащаб.

Проведеното съвещание бе първото на територията на Апелативен район – Бургас. През следващата седмица такива ще бъдат проведени в градовете Сливен и Ямбол.

Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Удължиха ковид мерките в цялата страна Още осем области връщат ковид мерките Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон От днес маските не са задължителни, а желателни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките Край на всички ковид ограничения от 1 април Ново разхлабване на COVID мерките у нас Последен ден с по-строги ковид мерки, ето къде трябва да се показва зелен сертификат Две области у нас вече са в жълтата ковид зона
Тагове
престъпност мерки
Коментари

Още от последните новини