ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки)

ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) - E-Burgas.com

През последните дни контролните органи на ИАРА към „Рибарство и контрол" извършиха проверки на различни водоеми из страната. 

При проверка на язовир „Александър Стамболийски", служители на сектор „Рибарство и контрол" град Габрово откриха близо 150 м хрилни мрежи, поставени в работно положение. Мрежите са иззети за унищожаване, а уловената риба е освободена и върната обратно във водата.

След подаден сигнал от граждани, служители на сектор „Рибарство и контрол" град Смолян извършиха проверка на язовир „Доспат". 

В района на махала „Крушата" на град Сърница е открита поставена в работно положение хрилна мрежа с дължина от 100 м. Мрежата е иззета,  а уловената в нея пъстървова риба от вида пелед - 2 броя с тегло около 2 кг, освободена и върната обратно във водата.

Заложена в работно положение хрилна мрежа е установена и в района на „Тихия кът", м. „Орлино". Мрежата с дължина 100 м е иззета, а уловената в нея риба - също от вида пелед, около 5 кг, е върната обратно във водата жива.

Отново на язовир „Доспат", служители на ИАРА извършиха рутинна проверка на петима души, като нарушения на правилата за любителски риболов не бяха установени. 

След извършено нощно наблюдение и проверка на акваторията на язовир „Жребчево",  м. „Кук дере",  извършена от служители на сектор „Рибарство и контрол" град Стара Загора и град Сливен, бяха открити и извадени от водата 5 бр. мрежи от тип „сетка" с обща дължина 400 м.

Уловената риба от вида платика – 6 кг и сребриста каракуда - 5кг, е освободена и върната във водата. Мрежите са иззети за унищожаване. 

Отново на язовир „Жребчево", след извършено наблюдение и нощна проверка в м. „Острова" са открити и извадени от водата 4 бр. мрежи тип „сетка" с обща дължина 240 м. Уловената риба от вида сребриста каракуда - 15 кг и платика - 10 кг, е освободена и върната във водите на язовира.

Галерия
Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра Засилените полицейски проверки в страната продължават Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания БАБХ засили проверките дни преди Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Граничари от Бургаско са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика с мигранти
Тагове
иара проверки
Коментари

Още от последните новини