Санират нови две социални сгради в Поморие

Санират нови две социални сгради в Поморие - E-Burgas.com

Община Поморие получи одобрение за изпълнението на проект „Ремонт на материалната база на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания гр. Поморие и Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Поморие”, с който кандидатства пред Фонд „Социална закрила“ – второстепенен разпоредител с бюджет към Министерството на труда и социалната политика. 

Целта на проекта е да осигури битов комфорт на потребителите на двете социални заведения в Поморие, както и запазване целостта на сградите и техния външен вид. 

В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания /ЦНСТДМУ/, ремонтните дейности включват полагане на нова настилка от гранитогрес на открита тераса, тъй като старата е с отлепени участъци, нарушена цялост на фугите и недостатъчен наклон за изтичане на дъждовната вода и разтопения сняг през зимата. В следствие на описаните проблемни зони от терасата, са засегнати две от стаите на потребителите, които са на последния етаж от сградата. След като бъде премахната старата настилка и циментовата замазка, ще бъде положена течна хидроизолация на циментова основа и нов гранитогрес.   

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ гр. Поморие ще бъде положена нова хидроизолация на покрива. Съществуващата е с нарушена цялост, поради което при обилен валеж и снеготопене се появяват течове в кабинетите и в коридора на сградата. Новата хидроизолация включва полагане на два пласта битумна мушама и монтаж на ламаринена обшивка.

Срокът на изпълнение на проекта е 30 октомври.

Свързани статии
Реставрират стара сграда в Поморие по трансграничен проект Санират още 11 блока в БургасРеорганизация на движението в Поморие заради фестивал на хоратаНови скулптури красят Поморие от днес (Снимки)Детска градина в Поморие ще обучава по програмата Еразъм+ Над 80 души се включиха в пробега на ПомориеПремахнаха опасно дърво в ПомориеЗапочна укрепването на конструкцията на Трета поликлиника Атрактивно 10-километрово трасе очаква ентусиасти за пробега "Поморие-Рън"Държавата даде Стария съд в Поморие на общината, превръщат го в литературен център
Тагове
поморие саниране
Коментари

Още от последните новини