Санират нови две социални сгради в Поморие

Санират нови две социални сгради в Поморие - E-Burgas.com

Община Поморие получи одобрение за изпълнението на проект „Ремонт на материалната база на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания гр. Поморие и Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Поморие”, с който кандидатства пред Фонд „Социална закрила“ – второстепенен разпоредител с бюджет към Министерството на труда и социалната политика. 

Целта на проекта е да осигури битов комфорт на потребителите на двете социални заведения в Поморие, както и запазване целостта на сградите и техния външен вид. 

В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания /ЦНСТДМУ/, ремонтните дейности включват полагане на нова настилка от гранитогрес на открита тераса, тъй като старата е с отлепени участъци, нарушена цялост на фугите и недостатъчен наклон за изтичане на дъждовната вода и разтопения сняг през зимата. В следствие на описаните проблемни зони от терасата, са засегнати две от стаите на потребителите, които са на последния етаж от сградата. След като бъде премахната старата настилка и циментовата замазка, ще бъде положена течна хидроизолация на циментова основа и нов гранитогрес.   

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ гр. Поморие ще бъде положена нова хидроизолация на покрива. Съществуващата е с нарушена цялост, поради което при обилен валеж и снеготопене се появяват течове в кабинетите и в коридора на сградата. Новата хидроизолация включва полагане на два пласта битумна мушама и монтаж на ламаринена обшивка.

Срокът на изпълнение на проекта е 30 октомври.

Свързани статии
Областният управител увери поморийци, че няма да толерира нарушения на закона (Снимки) 30 санирани сгради ще променят облика на Поморие Областният управител Мария Нейкова ще изслуша проблемите на поморийци Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас Шествие и концерт в Поморие на 24 май Искат най-тежката мярка за поредния морски дилър Осъждан помориец отново в сблъсък с Темида, ето какво намериха в дома му (Снимки) Стартира електронният прием на първокласници в Поморие В Поморие събраха над 6 тона ненужни електроуреди (Снимки) Сдружение изоставя базата си в Поморие, нямали време и средства
Тагове
поморие саниране
Коментари

Още от последните новини