Санират нови две социални сгради в Поморие

Санират нови две социални сгради в Поморие - E-Burgas.com

Община Поморие получи одобрение за изпълнението на проект „Ремонт на материалната база на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания гр. Поморие и Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Поморие”, с който кандидатства пред Фонд „Социална закрила“ – второстепенен разпоредител с бюджет към Министерството на труда и социалната политика. 

Целта на проекта е да осигури битов комфорт на потребителите на двете социални заведения в Поморие, както и запазване целостта на сградите и техния външен вид. 

В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания /ЦНСТДМУ/, ремонтните дейности включват полагане на нова настилка от гранитогрес на открита тераса, тъй като старата е с отлепени участъци, нарушена цялост на фугите и недостатъчен наклон за изтичане на дъждовната вода и разтопения сняг през зимата. В следствие на описаните проблемни зони от терасата, са засегнати две от стаите на потребителите, които са на последния етаж от сградата. След като бъде премахната старата настилка и циментовата замазка, ще бъде положена течна хидроизолация на циментова основа и нов гранитогрес.   

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ гр. Поморие ще бъде положена нова хидроизолация на покрива. Съществуващата е с нарушена цялост, поради което при обилен валеж и снеготопене се появяват течове в кабинетите и в коридора на сградата. Новата хидроизолация включва полагане на два пласта битумна мушама и монтаж на ламаринена обшивка.

Срокът на изпълнение на проекта е 30 октомври.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие саниране
Коментари

Още от последните новини