Санират нови две социални сгради в Поморие

Санират нови две социални сгради в Поморие - E-Burgas.com

Община Поморие получи одобрение за изпълнението на проект „Ремонт на материалната база на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания гр. Поморие и Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Поморие”, с който кандидатства пред Фонд „Социална закрила“ – второстепенен разпоредител с бюджет към Министерството на труда и социалната политика. 

Целта на проекта е да осигури битов комфорт на потребителите на двете социални заведения в Поморие, както и запазване целостта на сградите и техния външен вид. 

В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания /ЦНСТДМУ/, ремонтните дейности включват полагане на нова настилка от гранитогрес на открита тераса, тъй като старата е с отлепени участъци, нарушена цялост на фугите и недостатъчен наклон за изтичане на дъждовната вода и разтопения сняг през зимата. В следствие на описаните проблемни зони от терасата, са засегнати две от стаите на потребителите, които са на последния етаж от сградата. След като бъде премахната старата настилка и циментовата замазка, ще бъде положена течна хидроизолация на циментова основа и нов гранитогрес.   

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ гр. Поморие ще бъде положена нова хидроизолация на покрива. Съществуващата е с нарушена цялост, поради което при обилен валеж и снеготопене се появяват течове в кабинетите и в коридора на сградата. Новата хидроизолация включва полагане на два пласта битумна мушама и монтаж на ламаринена обшивка.

Срокът на изпълнение на проекта е 30 октомври.

Свързани статии
Поморие ще отбележи 3 март с официална програма В Поморие гласуваха бюджет от 33 млн.лв., ето какво очаква местните Подменят уличното осветление в Поморийско Още една стара сграда в Бургас блесна с нов облик (Снимки) Поморие няма да вдига данъците през 2021 Непълнолетни пребиха ученик в покрайнините на поморийско село Зелена светлина за изграждане на многофункционален спортен комплекс в Поморие Бургаски депутат показа в парламента качеството на новия път край Поморие (Снимки) Община Поморие предостави техника на местната болница В Поморие приеха декларация против изграждането на мидена ферма в района
Тагове
поморие саниране
Коментари

Още от последните новини