Конфискуваха 200 кг риба, уловена незаконно в Бургаско

Конфискуваха 200 кг риба, уловена незаконно в Бургаско - E-Burgas.com

Близо 200 кг. риба от различни видове (шаран, таранка, филе от таранка и сулка), уловена незаконно от водоеми в близост до Бургас, бе открита по време на нерегламентиран превоз, в резултат на съвместните действия на служители от „Специализираните полицейски сили” към ОДМВР - Бургас и ИАРА – Бургас.

На изхода на крайморския град в посока София преди обед за проверка е спрян микробус „Рено Канго”, с бургаска регистрация, с който се придвижвали двама мъже. В багажното отделение са открити каси с различни видове риба (сред които и филитирана такава), за чийто произход мъжете не могли да дадат адекватно обяснение или да предоставят документи за придобиване.

Своевременно са сигнализирани служители от ИАРА Бургас и БАБХ - Бургас, които съставили актове на нарушителите и иззели микробуса, с който е извършван превоза. Рибата също е конфискувана.  

Свързани статии
Започна модернизирането на Ченгенето, ето как ще изглежда (Снимки) Иззеха лодка и мрежи на бракониери от водоем в Руенско ИАРА с масирани проверки във водоемите в Бургаско Фотооко: Когато морето е до колене рибарите са на първа линия Спипаха бракониерски мрежи с калкан във Варненско Популяризират по съвременен начин самобитността на рибарското селище ИАРА отново налази бракониерите на Вая ИАРА конфискува близо 200 кг незаконно уловен калкан Кметът Димитър Николов към рибарите: Бъдете активни, за да привлечем повече евросредства Изнудвачът от ИАРА остава в ареста
Тагове
риба иара бракониери
Коментари

Още от последните новини