Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки)

Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) - E-Burgas.com

Незаконни трофеи от елен лопатар и благороден елен, както и незаконно добити дърва за огрев от дървесен вид ясен и дъб без необходимите документи задържаха при съвместна акция екип на Регионална дирекция по горите – Бургас и РПУ Приморско.  Нарушението е разкрито преди часове в частен имот в село Ясна поляна, община Приморско. Служителите по горите са съставили констативни протоколи, с които са задържани незаконните трофеи и дърва. Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава.

Масови проверки на екипи на регионалните дирекции по горите и служители на МВР се извършват на територията на цялата страна.

От Агенцията напомнят, че съгласно Закона за лова и опазването на дивеча всеки трофей подлежи на регистрация в едномесечен срок от добиването му в съответното горско стопанство. Намерените паднали дивечови рога също подлежат на предаване в съответното горско или ловно стопанство. Те могат да бъдат придобити след заплащане на тарифна такса  в зависимост от вида - до 1,5 лв./кг.  Нерегистрираните ловни трофеи подлежат на отнемане в полза на държавата.

Галерия
Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Горски задържаха камион с незаконна дървесина с Горно Езерово Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Най-големият крос триатлон у нас "Лъвско сърце" очаква рекорден брой участници Ударената от мълния Теодора: Последното, което помня, е че бях на плажа Експерт: Би трябвало да има мълниезащитна система в Приморско, ако има - не е като хората Горски задържаха 60 кубика незаконна дървесина
Тагове
приморско горски бракониери
Коментари