ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра

ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра - E-Burgas.com

След получен сигнал за извършване на нерегламентиран риболов, служители от сектор „Рибарство и контрол" град Бургас извършиха проверка по суша и вода с патрулна лодка на ИАРА на язовир „Порой". В хода на проверката бяха установени 600 м мрежи, поставени в работно положение, които са извадени и предадени за унищожаване. Уловената в тях риба – шаран 8 бр. и пъстър толстолоб 14 бр., са върнати обратно във водата живи. 

При друга проверка на язовир „Мандра", служители на сектор „Рибарство и контрол" град Бургас откриха 3 мрежи, поставени в работно положение, с обща дължина 300 м. Мрежите са иззети за унищожаване, а уловената риба от вида сребриста каракуда, с общо тегло 50 кг, е освободена и върната обратно във водата.

Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Бургаско сдружение и ИАРА зарибиха Вая с шаран, толстолоб и каракуда ИАРА ще изследва запасите на черноморски видове риби и рапан Заместник-министър Момчил Неков: В следващия програмен период ИАРА ще получи 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни
Тагове
иара бракониери
Коментари

Още от последните новини