Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания

Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания - E-Burgas.com

Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведените изследвания през първото полугодие на 2022 г.

Изпълнителният директор на ИАРА  доц. д-р Ваня Стаматова, заедно с експерти от агенцията, участваха в среща с доц. д-р Елица Петрова, директор на Института по рибни ресурси и учени от института.

Срещата се проведе в сградата на института в гр. Варна. Бяха представени и обсъдени резултатите от научните изследвания, проведени през първото полугодие на 2022 г., а именно: 

- Дънно изследване за оценка на запасите от дънни видове риби пред българския бряг на Черно море; 

- Събиране на биологични проби от уловите на рапан и научно изследване за оценка на улова, приулова, изхвърлено и разтоварено количество; 

- Събиране на биологични данни за всички видове риби и други морски организми;

- Събиране на данни за уязвими, защитени и застрашени видове, чрез наблюдатели на борда на риболовни кораби от флота на Република България.

Освен научните изследвания, бяха обсъдени и част от мерките по Програма за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027 г., изграждането на регионална база данни за Средиземно и Черно море и ангажиментите на страната ни, произтичащи от членството на България в Европейския съюз и Генералната комисия по рибарство за Средиземно море.

 

Галерия
Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Бургаско сдружение и ИАРА зарибиха Вая с шаран, толстолоб и каракуда ИАРА ще изследва запасите на черноморски видове риби и рапан Заместник-министър Момчил Неков: В следващия програмен период ИАРА ще получи 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни Генералният директор на ГД „Морско дело и рибарство“ към ЕК Чарлина Вичева проведе работни срещи в Бургас
Тагове
ИАРА
Коментари

Още от последните новини