Жертвите на коронавирус по света вече са над 4 млн. души

Жертвите на коронавирус по света вече са над 4 млн. души - E-Burgas.com

Болестта отново вилнее във Великобритания, където вчера са били регистрирани 32,548 нови случая

Пандемията от COVID-19 е отнела живота на над 4 милиона души по света, съобщи генералният секретар на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от Франс прес.

Според сайта worldometers.info, който всеки ден актуализира статистиката си точният брой на загиналите е 4,017,885, а на заразените от началото на пандемията 185,857,140.

"Вече прехвърлихме трагичния праг от четири милиона регистрирани починали от COVID-19, като броят им със сигурност е по-малък от реалния", каза на пресконференция шефът на СЗО.

Директорът на програмата на СЗО за извънредни здравни ситуации Майкъл Райън призова страните да бъдат крайно предпазливи при отварянето на икономиките си и отменянето на ковид ограниченията, за не изгубят постигнатото досега.

В момента най-тежко остава положението в Индия и Бразилия, където новите случаи през последната седмица варират около 50 хил. на ден.

За съжаление ръст на случаите има отново и във Великобритания, където вилнее Делта варианта на болестта. Вчера на Острова са били регистрирани 32,548 нови случая, като като само преди два месеца те бяха паднали по около 2000 на ден. 

Коментари

Още от последните новини