И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища

И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища - E-Burgas.com
Последният протест на бранша преди месец, няколко седмици преди мерките да бъдат обявени официално

Те ще проведат кратко шествие, което ще стартира от сградата на Областна управа

Протест от националната кампания "Свобода за бизнеса!" ще се проведе в Бургас другата седмица. Той е организиран от Сдружение на Заведенията в България и ще се състои на 16 септември пред Областна управа - Бургас.

Подобни протести под същия наслов се състояха вече в няколко града, а миналата седмица съпредседателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов обеща, че шествие ще има и в Бургас.

Ресторантьорите и другите засегнати браншове настояват за пълна отмяна на заповедта в рамките на 24 часа. В противен случай протестиращите заплашиха, че започват блокиране на цялата страна. Такова за Бургас обаче не е предвидено за другата седмица, като организаторите изрично споменават, че няма да блокират кръстовища. Те ще се съберат в 15:00 часа пред сградата на Областна управа и ще проведат кратко шествие до сградата на Община Бургас. 

Във вторник пък здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че протестите няма да го убедят да свали мерките на този етап. От Министерството на здравеопазването все пак изявиха готовност те да отпаднат след 2-3 седмици, но само при положение, че броят на новите случаи на коронавирус започне да спада. 

Свързани статии
Кметът на Созопол въвежда нови мерки от утре, лично следи контрола Премиерът се срещна с протестиртащите от "Възраждане" заради сертификата Масови проверки в Бургас за реалността на сертификатите Бургаски аптеки протестират заради огромни сметки за ток Затягат мерките в няколко области Счупени пръсти и ребра на полицаи на днешния протест Продължават проверките за спазване на противоепидемичните мерки в страната Съветват неваксинираните да отложат пътуванията си Новите правила за влизане у нас влизат в сила от днес Удължаваме извънредната епидемична обстановка до края на март
Тагове
протест ресторантьори мерки Ричард Алибегов
Коментари

Още от последните новини