Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО)

Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път  Бургас - Средец (ВИДЕО) - E-Burgas.com

Жители на селата Дюлево, Драчево, Дебелт и Бистрец, излязоха на протест  на 28.07.2023г. от 17.00ч., заради проблеми с водата.

 
За кратко време беше блокирано движението по главния път Бургас - Средец, точно до отбивката за с.Дюлево. На протеста присъстваха около 100 души, сред които имаше  много възрастни хора и малки деца.

 


Със скандирания и плакати „Жадни сме“, „Мръсни сме“, „Искаме вода“ жителите на китните странджански села изразиха недоволството си от липсата на вода. Всички те искат да си върнат нормалния начин на живот. „Не може в 21 век, да нямаме вода и да живеем все едно сме в 18век“ – коментираха хората. „В Средец си поливат тревата в дворовете, а ние нямаме вода да пием и да се измием“ – жалват се от с.Дюлево. 


 „От „ВиК“ ни съветват да си бием сонди, но разходите за това са около 5000лв. и не е гаранция, че ще изкараме вода. В тези тежки времена, не всеки има възможност за това.“
На въпрос на жена от село Дюлево към „ВиК“ Средец  - „Какво да направим, за да имаме вода? Отговорът е бил „Молете се за дъжд и много голям сняг през зимата“. Според тях това ли е решението на проблема – питат хората.


Често тя спира внезапно и за дълго без предупреждение и без график. Качеството на водата е лошо, липсва довеждащ водопровод към язовир „Ясна поляна“ или който и да е друг язовир.


Никой от отговорните лица от „ВиК“ Бургас, Община Средец и кметство Дюлево не присъстваха на протеста, за да дадат отговор на хората „Защо няма вода, какъв е проблема и кога ще бъде разрешен? 


"Ние няма да се откажем от протести докато не се вземе някакво трайно решение", споделиха протестиращите.
 

Галерия
Свързани статии
Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Как да намерим най-добрата оферта за коли под наем в Бургас БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Русокосата красавица Зорница Петкова е новата Кралица на Бургас Атрактивно жури с обичани лица от малкия екран ще оценяват и избират претендентките в конкурса Кралица на Бургас 2023 г Камен от Hell’s Kitchen приготвя вкусни гозби на конна база „Парк Езеро“- Бургас Четиринадесет красавици от Бургас ще се борят да грабнат короната в конкурса Кралица на Бургас 2023 Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Съобщение на Община Бургас Протест затваря пътя Бургас - Средец
Тагове
Средец вода протест дюлево бургас
Коментари

Още от последните новини