Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО)

Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път  Бургас - Средец (ВИДЕО) - E-Burgas.com

Жители на селата Дюлево, Драчево, Дебелт и Бистрец, излязоха на протест  на 28.07.2023г. от 17.00ч., заради проблеми с водата.

 
За кратко време беше блокирано движението по главния път Бургас - Средец, точно до отбивката за с.Дюлево. На протеста присъстваха около 100 души, сред които имаше  много възрастни хора и малки деца.

 


Със скандирания и плакати „Жадни сме“, „Мръсни сме“, „Искаме вода“ жителите на китните странджански села изразиха недоволството си от липсата на вода. Всички те искат да си върнат нормалния начин на живот. „Не може в 21 век, да нямаме вода и да живеем все едно сме в 18век“ – коментираха хората. „В Средец си поливат тревата в дворовете, а ние нямаме вода да пием и да се измием“ – жалват се от с.Дюлево. 


 „От „ВиК“ ни съветват да си бием сонди, но разходите за това са около 5000лв. и не е гаранция, че ще изкараме вода. В тези тежки времена, не всеки има възможност за това.“
На въпрос на жена от село Дюлево към „ВиК“ Средец  - „Какво да направим, за да имаме вода? Отговорът е бил „Молете се за дъжд и много голям сняг през зимата“. Според тях това ли е решението на проблема – питат хората.


Често тя спира внезапно и за дълго без предупреждение и без график. Качеството на водата е лошо, липсва довеждащ водопровод към язовир „Ясна поляна“ или който и да е друг язовир.


Никой от отговорните лица от „ВиК“ Бургас, Община Средец и кметство Дюлево не присъстваха на протеста, за да дадат отговор на хората „Защо няма вода, какъв е проблема и кога ще бъде разрешен? 


"Ние няма да се откажем от протести докато не се вземе някакво трайно решение", споделиха протестиращите.
 

Галерия
Свързани статии
Откриват Флората на Лазаровден Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи
Тагове
Средец вода протест дюлево бургас
Коментари