Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове

Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове - E-Burgas.com

Граждански протест се проведе срещу намеренията на Община Средец  да предостави терени за изграждане на фотоволтаични паркове. 


Общинският съвет е дал съгласие за изграждането на фотоволтаична централа в землищата на селата Дюлево, Светлина, Суходол и Орлинци с площ от 8 хил.дка.

 
Прекалената близост на централата до населените места създава притеснения сред местното население. Опасенията им са, че изграждането на подобен соларен парк ще се отрази негативно върху природата, животните, водоемите и здравето на жителите на селата.


Недоволстват и фермерите и животновъдите, които се страхуват, че ще останат без пасища за изхранване на животните, защото фотоволтаичната централа ще бъде върху пасища. Ловците и пчеларите също са против“, коментираха организатори на протеста.


 

Галерия
Свързани статии
БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Непочистени храсти и дървета са завзели половината от пътното платно към с.Дюлево, Община Средец (снимки) Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Служители на затвори излязоха на протест
Тагове
Средец протест дюлево фотоволтаична централа
Коментари

Още от последните новини