Служителите на МВнР започват стачка

Служителите на МВнР започват стачка - E-Burgas.com

Служителите на Министерството на външните работи (МВнР) започват стачни действия във ведомството от днес. Исканията им са за увеличение на заплатите, индексиране на командировъчните средства при дългосрочно и краткосрочно командироване и прекратяване на практиката за намаляване на основната заплата при дългосрочно командироване.

Днес служителите на ведомството ще отидат на работа, но няма да изпълняват служебните си задължения, обясни за БТА председателят на Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическите служби (ПОДСДС) Мартин Колев.

По думите му към момента не е предвидено те да излизат на протест пред министерството. Колев припомни, че служителите са направили това в сряда. Тогава около двеста стачкуващи хвърлиха жълти стотинки в израз на несъгласието си повече да работят за толкова ниски възнаграждения.

На брифинг в МВнР в четвъртък зам.-министърът на външните работи Костадин Коджабашев заяви, че външният министър Николай Милков е изготвил доклад с предложение за 30 % увеличение на заплатите на служителите в дипломатическата служба, отправен към премиера Гълъб Донев. По думите на Коджабашев нагласата на всички е този казус да бъде решен в положителна посока за служителите на министерството. Въпросът е доколко финансовата рамка на държавата на този етап позволява определен процент увеличение на заплатата. А че такова увеличение е необходимо, това е безспорно, заяви Коджабашев.

Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Служители на затвори излязоха на протест Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати
Тагове
протест стачка
Коментари

Още от последните новини