Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас

Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас - E-Burgas.com
БГНЕС

След като идеята да се върне хартиената бюлетина предизвика спор между депутати, стана ясно, че днес в 18.30 часа ще има протест пред НС. Това съобщи на личния си профил във Facebook Ивайло Мирчев - депутат от "Демократична България".

Днес става ясно, че и в Бургас организират протест срещу готвените промени в Изборния кодекс, с които ще се върне хартиеното гласуване, съобщиха от пресцентъра на Движение "България на гражданите". Протестът ще е от 18.30 часа пред сградата на община Бургас, казаха пред БТА от местната структура на партията.

Причина за протеста са също разширяването на Централната избирателна комисия (ЦИК) от 15 на 25 души, закриването на Обществения съвет към ЦИК и премахването на район "Чужбина".

Председателят на партията в Бургас Живко Табаков написа в личната си фейсбук страница: "Без съмнение следващите избори са набелязани за кражба. Нагло унищожиха гражданския съвет и нагло подготвят измама с бюлетините".

Източник: Dnes.bg


 

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Служители на затвори излязоха на протест
Тагове
протест бюлетини
Коментари

Още от последните новини