МЗ с готовност да отмени мерките след 2-3 седмици

МЗ с готовност да отмени мерките след 2-3 седмици - E-Burgas.com

Тези мерки са приемани на базата на риска при съответната дейност, не е измислено тази седмица от експертите на Министерството на здравеопзването – това е в основата на науката епидемиология. Има публикувано по отношениe на COVID-19 международни стандарти кои са най-рисковите места за заразяване. Има разлика по отношения на начина на предаване и условията.

Това заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред журналисти в кулоарите на парламента, цитиран от "Дарик".

Здравният министър коментира темата с протестите от бранша на заведенията.

Според него, ограниченията са добре премислени и са минималните възможни за тази ситуация. Ако сме стриктни и спазваме заповедта, може в рамките на 2, 3 седмици да видим резултат от тези мерки и да ги отменим. В противен случай здравната система може да бъде натоварена, предупреди здравният министър.

„Апелът ми е към всички – нека да носим маска на закрито, дори и на открито ако има хора около нас. Нека си помогнем взаимно“, призова Кацаров. И апелира сами да изискваме от околните да се спазват мерките. „Така можем да успеем. Ако тръгнем да воюваме едни с други, със сигурност няма да успее. А цената ще я платят нашите родители и близки“, каза още Кацаров.

Коментари

Още от последните новини